PKN
Hervormde Gemeente Spankeren, Laag-Soeren en Dieren NO
 
Amnesty International Amnesty International


SCHRIJFACTIES AMNESTY INTERNATIONAL

bestrijdt vervolging en beschermt vrijheid van meningsuiting

Deze herfst liggen er weer brieven in de hal van de kerk ter ondertekening op 17 november en op 8 december 2019.
Doet u weer mee? Overal ter wereld hebben gevangenen geen adempauze, hun ellende gaat gewoon door.
 
Schuldhulpmaatje Schuldhulpmaatje
Oprichting Stichting SchuldHulpMaatje Rheden-Rozendaal
 
Maandag 5 oktober 2015 is een belangrijke stap gezet om te komen tot de oprichting van een Stichting SchuldHulpMaatje Rheden-Rozendaal.
De landelijke Vereniging SchuldHulpMaatje bestaat vijf jaar en heeft inmiddels op ruim 60 plaatsen lokale stichtingen helpen oprichten.
In deze stichtingen staan “maatjes “ mensen met problematische schulden bij om er weer bovenop te komen. Ze helpen mensen om overzicht te krijgen in hun financiële situatie, maken samen met de aanvrager een plan van aanpak en gaan samen aan de slag om de schulden weg te werken. Ook als er nog geen grote schulden zijn, kan een “maatje” helpen om erger te voorkomen, bijvoorbeeld door de aanvrager te helpen met budgetteren. En als er professionele schuldsanering nodig blijkt, dan blijft het “maatje” betrokken.
De maatjes zijn vrijwilligers. Ze krijgen een training en worden gecertificeerd om op professionele wijze hulp te kunnen verlenen. Inmiddels heeft zich al een aantal kandidaat-maatjes aangemeld, evenals twee coördinatoren.
Op 5 oktober j.l. hebben acht kerken in de gemeente Rheden en Rozendaal samen met de landelijke vereniging een intentieverklaring ondertekend om te komen tot een plaatselijke Stichting SchuldHulpMaatje. Er moeten nog meer stappen worden gezet,  voordat de Stichting een feit is, zoals het regelen van de financiering.
Naar verwachting zal in de loop van 2016 de Stichting SchuldHulpMaatje Rheden-Rozendaal met zijn werk kunnen beginnen. De Diaconie heeft toegezegd de plaatselijke Stichting SchuldHulpMaatje jaarlijks financieel te zullen ondersteunen.
 
Nadere informatie bij: Erik Kool, voorzitter DIANA, tel.026-3611721
of Dolf Mulder, Vereniging SchuldHulpMaatje Nederland
Tel.0316-281999,
 
Ghana Ghana
lees meer »
 
ghana ghana
lees meer »
 
 

Laatste zondag van het kerkelijk jaar
datum en tijdstip 24-11-2019 om 10.00 uur
Laatste zondag van het kerkelijk jaar
Koffiedrinken meer details

 
Bloemschikking kerk


 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.