Pastoraat Pastoraat
Pastoraat in de kleinste gemeente met de langste naam: oog voor elkaar in Spankeren, Laag Soeren en Dieren Noordoost

Ons pastorale team bestaat uit onze predikant, een wijkouderling en zeven pastorale medewerksters.

Onze gemeente is ingedeeld in drie wijken: Spankeren met het zogenaamde buitengebied, Laag-Soeren, Dieren Noordoost. Contact verloopt vaak als eerste via ds. J.B. Quik-Verweij, Houtwal 46, 6971 GB Brummen, tel. 0575-567778 (e-mail: dominee@quik-verweij).

Als we in de kerk over pastoraat spreken gaat het om de levenshouding waartoe Christus ons heeft geroepen: dat we elkaar liefhebben zoals Hij ons heeft liefgehad en dat we met het woord van God in ons hart geschreven náást elkaar zullen staan. Met andere woorden: een open oor en hart voor elkaar hebben, voor en met elkaar bidden, elkaar opzoeken, helpen, vasthouden, troosten en bemoedigen. Die pastorale opdracht willen we proberen vorm te geven in al het bezoekwerk dat wordt gedaan door onze predikant en het pastorale team.

We kunnen op verschillende schakelmomenten in het leven bezoek brengen:
  • Ernstige ziekte, rouw en verdriet
  • Huwelijksproblematiek, psychische en geestelijke nood
  • Pastorale gesprekken op verzoek
  • Geboorte bezoeken
  • Bijzondere jubilea 50 – 60 jarig huwelijk
  • Bezoek nieuw-ingekomenen
  • Wijkontmoeting verzorgen

Soms wordt een bezoek gepland, soms is het iets spontaans. Soms horen we rechtsstreek wat erachter de voordeur speelt, soms komt het via via op ons bordje. Voor al het pastoraat geldt: meeleven willen we graag maar we kunnen niet zonder info van de pastoranten.

In onze gemeente wordt bijzondere aandacht gegeven aan gemeenteleden die een huwelijksjubileum mogen vieren maar ook aan de oudere gemeenteleden. Het pastorale team bezoekt vooral gemeenteleden tussen de 85-90 jaar die jarig zijn geweest. Bij deze felicitatie wordt een bloemetje meegenomen. Onze dominee houdt pastoraal contact met de 90-plussers.

Voor gemeenteleden van 75 jaar en ouder worden drie keer per jaar een Verjaardagsontmoeting gehouden. Met deze jarigen wordt op een door-de-weekse-middag  een gezellig samenzijn gepland inclusief koffie/thee en lekkers gevolgd door een broodmaaltijd. Ontmoeting en gesprek krijgen ruime aandacht.

Dit jaar worden de verjaardagsontmoeting gehouden op 20 november 2020.

Via ons kerkblad Kerkklanken wordt lief en leed gedeeld. Hierin worden ook de jubilea van echtparen uit onze gemeente gemeld.

Steunpunt Coronahulp Steunpunt Coronahulp

Steunpunt Coronahulp van start

MVT (Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp ), Stichting STOER, NIO (Netwerk Informele Ondersteuning), Radar Uitvoering Oost en de gemeenten Rheden en Rozendaal starten met het inrichten van een tijdelijk centraal Steunpunt Coronahulp.

Aanleiding zijn de maatregelen die zijn ingesteld vanwege het coronavirus. Veel inwoners hebben nu extra ondersteuning nodig, anderen willen juist graag helpen. Het Steunpunt Coronahulp start maandag 23 maart en helpt vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Inwoners die  extra ondersteuning kunnen gebruiken of deze juist bieden, kunnen vanaf maandag 23 maart op werkdagen tussen 09.30 en 15.00 uur bellen naar 026 – 370 70 70. Het gaat om bijvoorbeeld hulp bij het boodschappen doen,
de hond uitlaten of gewoon het maken van een praatje via de telefoon. Het Steunpunt Coronahulp wil op deze manier vraag en aanbod bij elkaar brengen. Naast inwoners kunnen ook vrijwilligersorganisaties, bewonersinitiatieven
en andere samenwerkingspartners van dit punt gebruik maken. De deelnemende organisaties stellen mensen en middelen beschikbaar om het centraal steunpunt de komende periode te bemannen.
Hoe lang het steunpunt zijn werk blijft doen hangt af van het vervolg op de tot nu toe genomen maatregelen.

Geen dienst in eigen kerken
datum en tijdstip 16-08-2020 om 10.00 uur
De dienst kan gevolgd worden via www.kerkdienstgemist.nl

Als u de kerkdienst live mee wilt vieren, dat kunt u zich aanmelden via nummer 06-57385198.
Men heeft ruimte voor 60 kerkgangers: alle stoelen staan anderhalve meter van elkaar. En er is weer een begin gemaakt met (gedoseerd) zingen.