Kerstmarkt 2019 Kerstmarkt 2019

STICHTING DORPSKERK SPANKEREN
Van harte nodigen wij u uit voor de kerstmarkt die op zaterdag 14 december 2019 van 11.00 – 17.00 uur wordt gehouden in en om de Dorpskerk in Spankeren.
Behalve de bekende kramen met groen, creativiteit, beelden, etc. kunt u de wilgenvlechter aan het werk zien! En kunt u de wilgentenen manden, vogelhuisjes en kransen kopen.
Ter verhoging van de sfeer zal het Popkoor “OTwoSIX” uit Arnhem optreden en ook de Midwinterhoorngroep uit Doesburg zal medewerking verlenen. En natuurlijk is er ook koffie en/of thee met gebak en glühwein!!

Mocht u voor de kerstmarkt een bloemstuk, krans of grafstuk willen bestellen, dan kan dat via of bellen naar (0313) 41 53 56 of (06) 110 90 632.
Wij hopen u welkom te heten op zaterdag 14 december 2019 van 11.00 – 17.00 uur in de Dorpskerk in Spankeren.

Voor meer informatie: www.stichtingdorpskerkspankeren.nl

Serious Request 2019 Serious Request 2019

Luid de (nood)klok!

Op zaterdag 21 december 2019 tussen 12.00 uur – 16.00 uur doen we in de kerktoren van de Petruskerk een actie voor Serious Request: “Luid de (nood)klok”.
Juist op deze datum lopen twee “DJ’s” van 3FM door Dieren, Spankeren, Leuvenheim, Brummen naar Zutphen, waarbij Groningen het einddoel is.
Als kerk(enraad) zijn we zijn tegen mensenhandel en daarom geven we graag heel Spankeren de gelegenheid om de kerkklok te komen luiden voor € 2,00 (of meer).
Zo kan kerk en buurt hand in hand opkomen voor het goede doel: doet u mee? Zie ook de website van Serious Request

Kampen Boys Choir Kampen Boys Choir

Een Engelse kerst in de Martinikerk Doesburg op 23 december
Festival of Lessons and Carols door Kampen Boys Choir onder leiding van Rintje te Wies

Op maandagavond 23 december, zingt het Kampen Boys Choir traditiegetrouw een Festival of Lessons and Carols in de Martinikerk in Doesburg in geheel Engelse stijl.
Net zoals in Cambridge begint het met één enkele jongenssopraan die - in processie - a capella het ‘Once in royal David’s city’ zingt. Daarna volgt het koor, waarna de volgende 75 minuten de mooiste Engelse kerstmuziek klinkt, omlijst door negen lezingen uit het kerstevangelie gelezen door de jongens en mannen van het koor. Een aantal malen worden de aanwezigen uitgenodigd bekende Engelse Carols mee te zingen.

Het Festival of Lessons and Carols begint om 16.30 uur; de deuren gaan om 16.00 uur open.
Toegangskaarten à € 18,50 zijn in voorverkoop online te koop via de website www.kampenboyschoir.nl.
Aan de kerk kosten de kaarten € 20,-. Jongeren tot 18 jaar hebben recht op een ticket van € 12,50 eveneens online verkrijgbaar en aan de kerk vanaf 16.00 uur.

In navolging van de Engelse jongenskoren in de kathedralen en colleges weten de heldere jongensstemmen zich gesteund door kernachtige tenoren en bassen en mannelijke alten: de zogenaamde countertenors. Het magistrale Walcker-orgel en de prachtige akoestiek van de Martinikerk zijn bij uitstek geschikt voor deze muziek. Kortom: een Festival Lessons en Carols zoals in Cambridge.

Het koor zingt onder leiding van dirigent en choirmaster Rintje te Wies. De orgelbegeleiding is in handen van Sander van den Houten, vaste organist van het Kampen Boys Choir.

Video opname
Bekijk hier een video opname van de live-uitvoering in december 2017 te Doesburg:
“While shepherds watched their flocks”

Derde Advent
datum en tijdstip 15-12-2019 om 10.00 uur