Nieuwsbrief 30 Nieuwsbrief 30

Nieuwsbrief nr. 30 - 18 september 2020

Nieuwjaarsgroet Nieuwjaarsgroet

Nieuwjaarsgroet aan de Liberaal Joodse Gemeente Gelderland i.v.m. Rosj Hasjana (Joods Nieuwjaar) op 19/20 september.

Een kaart van de Raad van Kerken Veluwezoom gaat naar de Liberaal Joodse Gemeente Gelderland. Hierbij de tekst van deze nieuwjaarsgroet.

טובה שנה
Sjana Tova
Als kerkgemeenschappen aan de Veluwezoom wensen wij u, leden van de Liberaal Joodse Gemeente Gelderland, een zoet en goed Nieuwjaar: Sjana tova!
Wij verheugen ons zeer met uw aanwezigheid in ons midden en ervaren dat als zeer inspirerend voor onze gemeenschappen en hun leden. Wij hopen dat dit wederzijds zo zal zijn.
Wij willen ook in het nieuwe jaar graag als broeders en zusters met u optrekken. Met deze wens drukken wij met hart en ziel onze verbondenheid met u, leden van de Liberaal Joodse Gemeente Gelderland, uit en wel tot in lengte van jaren!

Dieren, 19 en 20 september 2020
Raad van Kerken Veluwezoom

Startzondag Startzondag

Startzondag

Op zondag 13 september jl. is in de Petruskerk nagedacht, gesproken en gezongen over "Het goede leven".
Dit thema dat is aangereikt door de landelijke kerk deed mij opeens denken aan het bekende(vintage) tegeltje met opschrift:
"God heeft ons geen kalme reis beloofd, maar wel een behouden toekomst".
Deze gedachte werd aangevuld met zinnen uit Exodus en van de hand van Dag Hammerskjold. Hierin werd de blik op de oase en de toekomst gezet.

Na afloop kreeg iedereen een doorzichtige enveloppe met inhoud en opdracht mee: een praatvraag met telefoonnummer, een theezakje met chocolaatje voor "thee met een oortje". Dat is een coronaproof actie in het kader van de startzondag.
Ja, "apart en toch samen" kan dankzij de telefoon.

Ds. Quik

Sinds Pasen 2020 stond de paaskaars van de Petruskerk in de Ontmoetingskerk.

Ze brandde naast de Dierense kaars en de paaskaars uit Ellecom.
Drie kaarsen omdat drie kerkelijke gemeenten via internet samen een dienst uitzonden.
Nu is onze kaars weer "thuis": via de brug is de Dorpsweg weer gevonden.
Wie de kaars wil zien branden kan wekelijks terecht: we kerken dit najaar alleen in de Petruskerk.
Er zijn 50 plaatsen corona-proof beschikbaar. Volgens het protocol is aanmelden verplicht.

Campagne NBG Campagne NBG
Het Nederlands Bijbelgenootschap en het Vlaams Bijbelgenootschap lanceren deze maand de campagne “Wat deel jij?”
Met blogs, producten, teksttegeltjes en verhalen wil het Bijbelgenootschap mensen inspireren tot barmhartigheid.
Deelnemers ontvangen elke twee weken een nieuwsbrief om te helpen die barmhartigheid te delen.
Mooie actie voor uzelf, maar ook om door te geven aan anderen.
De nieuwsbrief kan worden aangevraagd via www.bijbelgenootschap.nl/watdeeljij?
In deze nieuwsbrief staan mooie acties om te delen, zoals mooie kaarten die besteld kunnen worden om te versturen.
Ook worden er tips aangeboden om concreet mee aan de slag te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een stiltewandeling met iemand die verdriet heeft.
Luister naar inspirerende en persoonlijke verhalen, lees blogs en ontdek wat de Bijbel biedt aan bemoediging en inspiratie.
Deel tegeltjes met mooie bijbelteksten, of laat u verrassen door alle mooie uitgaven die er zijn.

datum en tijdstip 27-09-2020 om 10.00 uur

Lopend Avondmaal

Aanmelden verplicht
U kunt een plaats reserveren voor deze dienst door te bellen naar de fam. J. Burgers (0313-416504). Aanmelding kan elke dag tussen 9.00 en 18.00 uur en bij voorkeur uiterlijk tot 18:00 uur op de zaterdag voor de dienst. Reserveringen kunnen ook worden gedaan door het inspreken van de voicemail of het sturen van een e-mail (jcenhburgers@ziggo.nl). Wanneer u belt krijgt u direct te horen of er plaats is of niet. Tip: wacht niet te lang met bellen om zeker te zijn van een plaats. Weet dat we er alles aan zullen doen om u veilig te laten genieten van deze erediensten.