Raad van Kerken e.o. Raad van Kerken e.o.
Raad van Kerken Dieren e.o.
Van de Raad van Kerken Dieren e.o. ging op de 14e november 2016 een afvaardiging op bezoek bij de vertegenwoordigers van de Liberaal Joodse gemeente Gelderland te Dieren. De afvaardigden van de Raad van Kerken waren (ds.) Joke Quik, Paul Hendriksen en Frans Koevoets. Namens de LJG waren aanwezig mevr. Lena Herman, voorzitter en Michael Mendel. We werden hartelijk ontvangen en er werd informeel gepraat over wat ieder momenteel bezighoudt. Dat was persoonlijk, maar ook in relatie tot joodse gemeenschap of de kerkelijke gemeente en parochie, samen gerepresenteerd door de Raad van Kerken.
Bij het overhandigen van de gelukwensen werd vanuit beider zijde stilgestaan bij het gevoel van verbondenheid vanuit de kerken. Dat was wederzijds. De synagoge heeft een plek in Dieren en men voelt zich duidelijk welkom. Aandachtig werd gekeken naar de handtekeningen onder de gelukwensen. Maar er was speciale aandacht voor de prachtige sierlijke kalligrafie. Men vroeg naar de naam van de maakster. Die is dan ook uitgebreid aan de orde geweest: Truus Havinga. Het werd onmiskenbaar zeer gewaardeerd! Men wist, toen de naam viel, ook al van haar speciale belangstelling voor het Jodendom.
Daarna nog wat persoonlijke uitwisselingen m.b.t. tot hoe men persoonlijk deze tijd beleeft. Is hij woeliger dan anders? Conclusie bij de één: neen, er zijn altijd woelige tijden. Conclusie bij de ander: inderdaad. Daarna werd nog gezellig koffie gedronken. De bijeenkomst verliep bijzonder plezierig en men wenste ieder en zijn gemeente of parochie al een Gelukkig Kerstfeest!

Frans Koevoets

Anders-vieren dienst