Nieuwsbrief 5 Nieuwsbrief 5
Telefonisch spreekuur: de Quikerie is bereikbaar
Wie om een (pastoraal) gesprek verlegen zit, die mag “de Quikerie” bellen.
Tegenwoordig is ons huis dagelijks op volle sterkte: geen schooluren, geen studie en thuiswerken brengt ons als één vrouw en vier mannen samen.
Als ik dus even niet opneem, kunt u een andere stem aan de lijn krijgen.
Maar allemaal houden we van een praatje: 0575-567778. Tot horens.

In de media worden ook andere telefoonlijnen genoemd: ik geef ze hierbij aan u door:
1. Kerken, christelijke organisaties en de ChristenUnie en de SGP hebben in nauw contact met de overheid een website met telefoonlijn opgezet: 0800-1322 (www.nietalleen.nl ).
Men wil “vraag en aanbod” graag aan elkaar koppelen.
2. Het Rode Kruis heeft ook een hulplijn voor advies of een luisterend oor: 070-4455888
3. Omroep Max is ook actief voor ouderen: hun luisterlijn is te bereiken via 0900-0767.
4. MVT (Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp ), Stichting STOER, NIO (Netwerk Informele Ondersteuning), Radar Uitvoering Oost en de gemeenten Rheden en Rozendaal starten met het inrichten van een tijdelijk centraal Steunpunt Coronahulp.
Aanleiding zijn de maatregelen die zijn ingesteld vanwege het coronavirus.
Veel inwoners hebben nu extra ondersteuning nodig, anderen willen juist graag helpen.
Het Steunpunt Coronahulp start maandag 23 maart en helpt vraag en aanbod bij elkaar te brengen.
Inwoners die extra ondersteuning kunnen gebruiken of deze juist bieden, kunnen vanaf maandag 23 maart op werkdagen tussen 09.30 en 15.00 uur bellen naar 026 – 370 70 70.
Het gaat om bijvoorbeeld hulp bij het boodschappen doen, de hond uitlaten of gewoon het maken van een praatje via de telefoon.
Het Steunpunt Coronahulp wil op deze manier vraag en aanbod bij elkaar brengen.
Naast inwoners kunnen ook vrijwilligersorganisaties, bewonersinitiatieven en andere samenwerkingspartners van dit punt gebruik maken.
De deelnemende organisaties stellen mensen en middelen beschikbaar om het centraal steunpunt de komende periode te bemannen.
Hoe lang het steunpunt zijn werk blijft doen hangt af van het vervolg op de tot nu toe genomen maatregelen.

Houd contact met elkaar
Juist in deze periode is het belangrijk om goed contact te houden met elkaar.
Wij proberen dat te doen door middel van deze nieuwsbrieven.
Maar helaas kan niet iedereen deze mailtjes ontvangen.
Kent u iemand die ze ook zou willen ontvangen, meldt dat dan via en wij zetten die persoon op onze verzendlijst.
Bij mensen die geen internet hebben, kunt u een kopie in de brievenbus doen.

Tot slot
Wist u dat vanmorgen op meer dan 154 radiozenders op het zelfde tijdstip het lied “You will never walk alone” klonk?
Dat is een bemoedigende actie en een even bemoedigend idee.

Namens de kerkenraad,
Ds. J.B. Quik-Verweij (predikant)
Fred Haandrikman (voorzitter/beleidsouderling)

Hervormde gemeente Spankeren, Laag-Soeren en Dieren N-O