Advent en kerst 2018 Advent en kerst 2018
Een adventskrans verwijst naar de periode voor Kerstmis, waarin iedereen wacht op de komst van God op aarde, de wederkomst van Jezus, Licht voor de wereld.
De adventskrans is afkomstig van een gebruik in kloosters waar ze in de donkere kamers extra licht maakten voor de advent.
Voor de gelegenheid werd de lichtboog met groene takken en kaarsen versierd. Met Kerstmis werd de krans omhoog getrokken als een kroonluchter.

Op de groene adventskrans staan 3 paarse en 1 roze kaars.
Paars is de kleur van inkeer en bezinning (nadenken over God).
De roze kaars betekende dat het niet lang meer duurde voor het kerstkind kwam.

datum en tijdstip 09-05-2021 om 10.00 uur
Vanaf 9 mei 2021 kunt u de kerkdienst weer bijwonen met max. 30 personen.
Aanmelden is verplicht en u kunt een plaats reserveren voor deze dienst door te bellen naar de fam. J. Burgers (0313-416504). Aanmelding kan elke dag tussen 9.00 en 18.00 uur en bij voorkeur uiterlijk tot 18:00 uur op de zaterdag voor de dienst. Reserveringen kunnen ook worden gedaan door het inspreken van de voicemail of het sturen van een e-mail (jcenhburgers@ziggo.nl). Wanneer u belt krijgt u direct te horen of er plaats is of niet.